GENERATOR – DON QUICHOTTE

Artiest info
Website
facebook

Label: Starman Promotions

De acht tracks op het debuutalbum “Don Quichotte” van het Brusselse postrockkwartet ‘Generator’ zijn allemaal instrumentale composities die gedomineerd worden door gitaarspel en een begeleidende ritmesectie van bas en drums. De gitaristen van dienst zijn Manu Ribot en Andy Heurckmans, terwijl Eric de Jonge de basgitaar hanteert en Ruben Heurckmans achter het drumstel plaatsneemt.

Deze plaat werd vorig jaar in de zomer met producer Tom Stadnicki opgenomen in de ‘The Vault’-studio in Brussel en er waren drie gastinstrumentalisten uitgenodigd met Steven Janssens, bekend van de formaties ‘Mudgang’, ‘Whodads’ en ‘Mauro & The Grooms’, naast saxofonist Nathan Daems die kenners zich misschien wel herinneren van zijn bijdragen aan de groepen ‘Echoes Of Zoo’, ‘Black Flower’ en de jazzformatie ‘Ragini Trio’ en drummer Bootsie Butsenzeller (aka Geert Budts) die ook meespeelt bij o.a. ‘DAAU’.

Echt veel variatie is er niet te ontdekken tussen de verschillende tracks op het album “Don Quichotte”, behalve dan misschien wel in de gehanteerde ritmes die wisselen tussen krautrock, post rock, punk en wat filmische soundscapes zoals in de nummers “Unkraut” en “Untill”. Op de video kunt u luisteren naar de albumopeningstrack “Kim Wexler”, een muzikale ode aan de knappe blonde advocate uit de Amerikaanse televisieserie film ‘Better Call Saul’, de spin-off van ‘Breaking Bad’.

Daarna volgt de rockende albumtiteltrack “Don Quichotte” en ook “Varnish”, “I Did No More” en “Thee German Song” gaan eerder de rocktoer op, terwijl Nathan Daems met zijn saxofoon de ‘laid back’-sound van het nummer “A Cure For Neil” op indrukwekkende wijze mag kruiden. De laatste zeven en halve minuut van dit 42 minuten durende instrumentale album van ‘Generator’ zijn gereserveerd voor het nummer “Untill” waarin het geluid van de elektrische gitaren van Manu Ribot en Andy Heurckmans duidelijk centraal werd geplaatst.

Of wij en u een hele avond naar dit soort instrumentale gitaarmuziek kunnen en/of willen luisteren zal weldra getest kunnen worden op de voor vrijdag 2 juli geplande albumreleaseshow die zal doorgaan in bar-resto ‘Recyclart’, Manchesterstraat 15 in Sint-Jans-Molenbeek.

(valsam)

2 juli 2021 - RELEASE SHOW: Recyclart - Sint Jans Molenbeek